Over mij

Mijn interesse in natuurgeneeskunde werd in eerste instantie gewekt doordat een familielid kanker kreeg en binnen een paar maanden overleed. Ik kreeg meer behoefte om me te verdiepen in hoe we dit leven optimaal kunnen leven, ons zo goed mogelijk kunnen voelen om de tijd die we hebben met een zo groot mogelijke kwaliteit neer te kunnen zetten.

In 1981 heb ik de 4-jarige HBO-dagopleiding voltooid aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Sinds die tijd ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk.

Van 1983 tot en met 1990 had ik ook zitting in het Groene-Kruisgebouw in Barneveld. Vanwege te veel drukte beperk ik me nu tot praktijk aan huis.

Nadat ik me in het begin voornamelijk met klassieke homeopathie en iriscopie bezig had gehouden, kwam ik na een paar jaar in aanraking met Touch for Health: een, in eerste instantie, onbegrijpelijke techniek; maar de resultaten waren meteen verpletterend.

Door deze techniek te combineren met homeopathie zijn mijn mogelijkheden ruim verrijkt en momenteel is het mooi om te zien hoe langzaam maar zeker diverse disciplines met elkaar verweven zijn geraakt, zonder afbreuk aan elkaar te doen.

Vooral de mogelijkheid tot verdieping in het hoe en wat van de cliënt heeft niet alleen voor de ander maar zeker ook voor mij tot een intensivering van mijn begrip in de ander geleid.

Verplichte bijscholingsdagen vanuit de beroepsvereniging (N.V.K.H.) zorgen ervoor dat we "bij" blijven, uitwisseling houden over cliënten met collega's en last but certainly not least: cliënten die (bovenop de basisverzekering) bijverzekerd zijn, krijgen van hun zorgverzekeraar vergoeding voor mijn behandelingen.