Touch for Health

Zelf werk ik het liefst met Touch for Health omdat het in korte tijd laat zien waar iemands problemen liggen en wat je er aan kunt doen. Dit is voor mij de perfecte methode om samen met de ander een oorzaak op te sporen en d.m.v. coaching iemand bij te sturen.

Touch for Health is een methode waarbij d.m.v. spiertesten energieblokkades en spierzwakten worden opgespoord en via simpele methoden worden gecorrigeerd.

Stress, die ons energiesysteem uit evenwicht kan brengen, werkt in op drie belangrijke aspecten van ons lichaam:

structureel: organen, botten en spieren en gewrichten
chemisch: allergie├źn, voeding, medicijngebruik
psychisch: onze emoties/gevoelens en onze beleving/ervaring
Onze spieren reageren op elke verstoring in de balans, of het nu chemisch, psychisch of structureel van aard is. Daarom kan met behulp van spiertesten zoveel informatie worden verkregen over de energieverstoringen in ons lichaam.

Touch for Health is er om uit te zoeken waarom, waar en wanneer iets uit balans is geraakt en om de mogelijkheden uit te testen waarmee de balans hersteld kan worden.

Naast het behandelen met acupressuurpunten, kan er ook een nieuwe balans gevonden worden d.m.v. het testen van middelen uit de bloesemtherapie, edelstenen, voedingssupplementen en homeopathische middelen.

Dyslexie kan in veel gevallen sterk verminderd worden door te testen waar de onbalans is ontstaan en door ervoor te zorgen d.m.v. oefeningen weer een goed geïntegreerd brein te krijgen. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld nooit gekropen, en juist daarmee integreren we de linker- en de rechter hersenhelften. Oefeningen die beide hersenhelften weer laten samenwerken, zorgen ervoor dat in de meeste gevallen een aanmerkelijke verbetering optreedt, bij welke vorm van dyslexie dan ook.